Icelandair flyver til 16 destinationer i USA og Canada og med gode forbindelser fra både Billund og København. Det er flere destinationer i Nordamerika end SAS og Norwegian, så en række af byerne kan du ikke nå fra Danmark uden en mellemlanding, og her kommer islændingenes største fordel i spil:
For selvom du skal skifte fly i Reykjavik på turen, så flyver du i den rigtige retning fra starten. Islands geografiske placering i vandet mellem de to kontinenter betyder, at det ikke en omvej at mellemlande i Reykjavik, på samme måde som Paris, Frankfurt eller Amsterdam ville være det.
Egen skærm og trådløst internet
Første del af turen går fra København til Reykjavik og tager tre timer. Det er samme type fly, som flyver alle Icelandairs strækninger, så der er ingen forskel på den korte og den lange del af rejsen. Benpladsen godkendt, alle passagerer har egen skærm og der er trådløst internet om bord på flyet.
Skal du have glæde af underholdningssystemets film, spil og musik, skal du dog selv medbringe hovedtelefoner eller hoste op med 6 EUR (ca. 45 dansker kroner) for at få udleveret et par. Den slags er normalt gratis hos konkurrenterne.
På samme måde koster det også at bruge internettet. For at din telefon eller tablet ikke løber tør undervejs, så har Icelandair til gengæld installeret USB stik ved alle sæderne, så du kan oplade de elektroniske dimser. Tak!
Maden koster ekstra
En time inde i flyvningen kommer personalet rundt med drikkevarer – kaffe, the, sodavand, juice eller vand er gratis – men maden koster. Det har man efterhånden vænnet sig til på europæiske flyvninger, så på turen fra Danmark til Island går det helt fint.
Det kan til gengæld overraske er, at der heller ikke er mad inkluderet på den lange strækning videre til USA og Canada. Denne tur fortsætter til den canadiske vestkyst, og det er alligevel en flyvning på 7 timer og 35 minutter fra Reykjavik til Vancouver.
Det er dog ikke sådan at passagererne skal sidde og sulte ombord. Det er muligt at købe mad på flyet, og udover de sædvanlige sandwiches tilbyder Icelandair også en thairet, burgere og raw-food salat.
Lufthavnen på Island er nem at overskue. Dit fly lander, du går igennem paskontrollen, ned ad en rulletrappe og så er du ved de afgangene til USA og Canada. Det er et idiotsikkert system, og du skal ikke spadsere i mange minutter for at komme fra det ene fly til det andet.
To gratis kufferter til USA og Canada
Icelandair inkluderer 2 gratis kufferter i flybillettens pris – selv på den billigste økonomiklassebillet. Konkurrenter som SAS, Lufthansa og British Airways giver kun én gratis kuffert over Atlanten (og Norwegian slet ikke noget gratis baggage), så der er plads til ekstra meget shopping, hvis du kan leve med stoppet på Island og at skulle betale for maden undervejs.
Icelandair er således ikke overdådig luksus med fri bar og gourmetmad, men hvis du har afstemt forventningerne er det en fin måde at komme til USA og Canada på.