Avisernes rejsetillæg og deres hjemmesider flyder i denne tid over med lister over gode råd til en lettere rejse, en billigere rejse, en hurtigere rejse osv. Og hvis vi skal være helt ærlige, så er kvaliteten af disse råd vi læser ofte noget tvivlsom. I mange tilfælde er rådene direkte ubrugelige, andre gange noget tvivlsomme for ikke at tale om direkte misforståede. Viviro.com’s erfarne rejseskribenter har her samlet nogle gode råd, som du rent faktisk kan bruge til noget når du rejser. Vi har selv efterprøvet dem og har haft stor glæde af at følge dem.
Hoteller
Der kan ofte spares store summer på at bestille dit hotel på en af de mange hotelhjemmesider på internettet. Disse udbydere køber stort ind og lader noget af den rabat de opnår komme dig til gode. Vær dog opmærksom, da flere af disse sider lægger gebyrer og "skatter" til allersidst i bestillingen. Vi anbefaler at du benytter BILLIGhotel.dk , som vi selv driver og har brugt flere år på at finde den bedste leverandør til. Her får du lave priser, god service og ikke mindst, så er de priser du ser – det du ender med at betale.
Find de billigste flybilletter
Det er ingen hemmelighed at det er en jungle at finde de billigste flybilletter, men heldigvis er der hjælp at hente. Flyselskabernes priser svinger fra time til time og der er ingen regel for hvornår det er billigst at købe. Dog vil det i mange tilfælde kunne betale sig at bestille i god tid, men ikke i for god tid. Lad dig heller ikke lokke af lavprisselskabernes tilbud om næsten gratis billetter. Bevares i nogle få tilfælde kan det lykkes at finde billige afgange i begge retninger, men lige så ofte er det billigere at bestille hos de traditionelle flyselskaber – specielt hvis du vil have bagage med, som mange lavprisselskaber tager store gebyrer for. Søg derfor altid dine flybilletter på Viviro.com , som sammenligner fra både lavprisselskaber, traditionelle flyselskaber og et hav af rejsebureauer. Det er din garanti for at du får alle priser med og ikke mindst ser de reelle priser for flybilletterne. På Viviro.com inkluderer vi alle gebyrer og afgifter, så den pris du ser er den du ender med at betale. Vi viser også tydeligt hvis et flyselskab tager ekstra gebyrer for bagagen eller andre ting.
Spring køen over i lufthavnen
Mange flyselskaber tilbyder at du kan foretage check-in på deres hjemmeside og her er der ofte tid at spare. Du kan i fred og ro checke ind op til 24 timer før afgang hjemme ved computeren. Har du bagage med, så går du blot til automaten i lufthavnen og printer selv dine bagagekvitteringer, hvorefter du afleverer den ved "bagage drop" skranken. Ved at gøre dette springer du meget af køen over i lufthavnen.
Vælg dit eget sæde ombord
Hvis du selv checker ind på internettet, så vil du oftest også kunne vælge dit sæde ombord på flyet. Laver du check-in tidligt, så er udvalget af sæder størst. Du kan se hvilke sæder, der er de bedste på flyet ved at besøge SeatGuru.com.
Få adgang til lufthavnsloungen
Ofte er adgang til lufthavnsloungerne forbeholdt de passagerer, der rejser på de dyre businessclass billetter, men der er en genvej, der skal skaffe dig adgang uden det koster alverden. Få dig et Diners Club kort, som giver dig gratis adgang til et stort antal lounger rundt omkring i verden. Årsgebyrer er snildt tjent ind, hvis du bare rejser nogle få gange på et år. I loungen får du oftes gratis øl, vin, drinks, kaffe, the og lidt snacks, men ikke mindst får du fred og ro til at få en god start på din ferie. Har du flere timers ventetid ved flyskifte undervejs, så er et ophold i loungen en sand fornøjelse fremfor at skulle kæmpe med alle de andre passagerer om de få ledige stole der er i gaten.
Spar penge på lufthavnstransporten
Det kan være en uoverskuelig og dyr fornøjelse at ankomme til at lufthavn man ikke kender og skal finde vej til centrum. Heldigvis er der hjæl at hente. Derkan være stor forskel på om man skal tage taxa, bus eller tog – og ikke mindst priserne kan svinge utroligt meget. På hjemmeside To-And-From-The-Airport har du samlet alle informationer om bus, tog og taxa forbindelser fra alverdens lufthavne. Tag et kig her og vær forberedt når du lander.
Husk rejseforsikringen
Det kan være dyrt at rejse til lande uden for Europa uden en rejseforsikring. Det er derfor noget vi absolut anbefaler dig at tegne. Det kan også være en fordel at tegne en tillægsforsikring til europæiske rejser, så du er sikret hjemtransport, hvis du bliver syg. Kig dig dog godt for – for der er stor forskel på hvad de dækker og ikke mindst på prisen. Dit eget forsikringsselskab kan ofte tilbyde dig en basisforsikring til en rimelig pris, men hvis du har behov udover dette, såsom udvidet bagageforsikring, indhentning af rejserute, forsinkelser m.v., så kan det være en god idé at tegne en årsrejseforsikring hos et forsikringselskab, der har specialiseret sig i rejser. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring , som vi har gode erfaringer med og som er kendt for at være seriøse og behandle deres kunder godt og fair. Et andet alternativ er et af de mange kreditkort, som bliver udbudt. Disse indeholder også ofte en rejseforsikring. Under alle omstændigheder, så kig dig godt for og læs vilkårene grundigt igennem, da der kan være stor forskel på hvad de dækker og du skulle jo gerne have en dækning, der passer dine behov uden at være dobbeltdækket.
Optjen bonuspoint til din næste rejse
Mange af de traditionelle flyselskaber giver dig bonuspoint for de rejser du tager med dem. Her kan du samle point og bruge dem på fremtidige rejser – enten til gratis flybilletter eller til at opgradere dig til bedre klasser ombord. Undersøg om det flyselskab du flyver med har et bonusprogram og saml point. De arbejder ofte sammen med andre flyselskaber, som også giver dig point når du flyver hos deres partnere. Et af de mest populære bonusprogrammer i Danmark er SAS’ Eurobonus, som giver point hos en masse flyselskaber over hele verden. Vær opmærksom på at du ikke optjener pointpå charterrejser.